Varteks sigurnom pobjedom u Ludbregu do tri boda

GOSTOVANJE U 10. KOLU

U Ludbregu su danas Bumbari odigrali utakmicu 10. kola 3. HNL Sjever i došli do nova tri boda. Pogotke za Varteks dali su, redom, Karlo Benković, Roberto Skoliber i Tihomir Šoštarić. Iako su domaćini prvi poveli, u drugom poluvremenu Varteks je osigurao pobjedu. No, krenimo redom...

Varteks je prvo poluvrijeme počeo vrlo otvoreno. Iako smo imali veći posjed, Podravina je povela već u 13. minuti. Pogodak glavom na ubačaj s desne strane zabio je Nikola Valjak.

Bumbari preuzimaju još više inicijative, a to rezultira golom za izjednačenje u 31. minuti. Matija Kuhar prošao je po lijevoj strani, Šoštarić puca, lopta se odbija od stative na dvadesetak metara, a Benković iz poluvoleja zabija za 1:1.

Do kraja poluvremena ritam igre podigao se još više, ali do vodstva u prvih 45. minuta se nije moglo.

U drugom dijelu nastavlja se dobra igra Bumbara. Ipak, do gola smo čekali do 78. minute. Daniel Vuković dodaje Robertu Skoliberu, on ulazi u šesnaesterac i odličnim udarcem pogađa za 2:1 vodstvo Varteksa.

Odmah nakon pogotka, Bumbari mogu riješiti utakmicu. Dvije čiste šanse 'zapucali' su, prvo Skoliber, a zatim i Sušac.

Konačan rezultat postavlja Šoštarić u sudačkoj nadoknadi - na nedostižnih 3:1 zabija na asistenciju raspoloženog Skolibera.

Bumbarima je ovo bila peta međusobna utakmica s Podravinom i peta pobjeda.

Bumbari su tako preokrenuli rezultat, držali konce igre u svojim nogama te se trenutno nalaze na trećem mjestu 3. HNL s 20 bodova iz deset kola.

Slijedi domaća utakmica, na Slobodu sljedeću subotu dolazi Radnik iz Križevci, momčad koja se također nalazi u samom vrhu tablice.

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 98 170 9918
[email protected]

FACEBOOK

cc