Seniori započeli s pripremama, stigao Romario Matova iz Zimbabvea

.Seniori Varteksa započeli su s pripremama za proljetni dio sezone. Trenera Nikola Goričanec je sa svojim pomoćnicima Markom Trojakom i Juricom Valentićem nakon uvodnog 'slova' u svlačionici na trening poveo dvadesetak igrača

U odnosu na jesen, od standarnih igrača klub su napustili Tihomir Šoštarić i Dino Kovačec, a dugogodišnji kapetan Borna Radić se više posvetiti poslovnoj karijeri. PRomjena će biti i na vratima, jer Jurica Valentić nastavlja igračku karijeru u Austriji, dok će u klubu nastaviti raditi kao trener vratara. U klubu završavaju pregovore s jednim kvalitetnim vratarom, što će biti poznato za dan-dva. Još su otišli Karlo Mihoković, Lovro Angelovski i Luka Bebek.

Slaže se i igračka križaljka za novu sezonu, provode se brojni pregovori, a prvo pojačanje bit će 23. godišnji Romario Matova, iz Zimbabvea, koji je posljednjih nekoliko godina igrao u Hrvatskoj, i to u drugoligašima GOŠK-u i Solinu. Igrao je neko vrijeme i u Turskoj, a ima čak i jedan nastup za seniorsku reprezentaciju Zimbabvea. Posljednju polusezonu proveo je u Bednji, no tu se radi većeg broja stranaca nije naigrao. Radi se o polivalentnom igraču koji može igrati na više pozicija, ali primarno je doveden kao veznjak.

U klubu najavljuju još nekoliko pojačanja, ponajviše u napadu, a uskoro bi se situacija trebala razjasniti i prinove se priključiti radu s prvom ekipom.

Poznati su i protivnici u pripremnim utakmicama, a prvi test bit će već u subotu u Beltincima, kod istoimenog slovenskog drugoligaša.

Nastavak prvenstva je 11. ožujka, prvi protivnik je Podravac iz Virja.

U tijeku su i druge aktivnosti u klubu, završava se renovacija svlačionice, a tijeku je i akcija za učlanjenje novih članova à https://nk-varteks.com/klub/klub/klupske-obavijesti/632-moj-varteks-uclani-se-u-klub-i-podrzi-varteks-u-2022-godini

 

Raspored pripremnih utakmica:

28.01. Beltinci

04.02. Nedelišće

11.02. Međimurje

18.02. UFC Pieno Rohrbach Berg

25.02. Špansko Zagreb

04.03. Bednja Beletinec

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 95 5226 566
[email protected]

FACEBOOK

cc