'BUMBARI' NAPUNILI ARENU Arena kao 'košnica' za City Connect Bumbar kup 2023.

Uspješno završen City Connect Bubmar kup, jedan od najmasovnijih sportskih događaja na Sjeveru.

 

Varaždinska Arena proteklog vikenda bila je kao košnica, a razlog tome je bio međunarodni dječji malonogometni turnir, City Connect Bumbar kup 2023. U dva dana održavanja, ukupno se igralo u 6 godišta, od 2010. do 2015. godišta.

Sudjelovale su ukupno 122 ekipe, čime se ovaj turnir potvrdio kao jedno od najmasovnijih sportskih natjecanja na Sjeveru Hrvatske. Zahvaljujući ekipama iz susjednih zemalja (Slovenija, Mađarska, BIH) turnir i ove godine ima međunarodni karakter. Nakon velike borbe na terenu, najbolji među malim nogometašima dobili su svoje zaslužene nagrade. Tako su u svakom godištu nagrađeni najbolji igrač, vratar i strijelac koji su uz još 2 najbolja pojedinca birani u dream-team, tj. najbolju ekipu turnira. 

Turnir je održan uz pokroviteljstvo Varaždinske županije, ŽNS Varaždin, Grada Varaždina i generalnog sponzora tvrtku City Connect. Uz navedene, i brojni drugi sponzori i donatori bili su od pomoći vrijednim organizatorima iz NK Varteksa. Ovom prilikom iz NK Varteks zahvaljuju svima na pomoći u organizacija turnira kojim se može ponositi cijela regija.

Bumbar kup nekoliko slika

Po završetku turnira, želim zahvaliti svim članovima Kluba, polaznicima Škole nogometa i njihovim roditeljima, trenerima, igračima, navijačima i ostalim volonterima što su pomogli da se turnir ovakvih dimenzija održi i odradi na visokom nivou. Veseli nas što nam se već po završetku turnira javljaju treneri i roditelji te pohvaljuju organizaciju  i atmosferu samog turnira. Sigurno nam te riječi pohvale daju dodatnu motivaciju da ih se potrudimo pozitivno iznenaditi druge godine, a također svaku upućenu kritiku pokušati ćemo ispraviti kako bi sljedeće izdanje Bumbar kupa bilo još bolje – rekao je tajnik NK Varteks Leonard Kovačić.

Ideni začetnik turnira je Bojan Fošnar, vlasnik tvrtke Fotex i osnivač istoimene škole nogometa, danas aktivan u NK Varteksu. koji je i ove godine bio u organizaciji. 

- Na ovogodišnji turnir gledam kao krunu višegodišnjeg rada stotina klupskih entuzijasta. Ideja o začetku mega turnira nastala je već samim otvorenjem Arene Varaždin, međutim, realizacija je slijedila tek 2016. godine, kada smo Bumbar kup prebacili iz Graberja u Arenu. Velike zasluge za to ima i direktor Arene, Neven Buljan koji je shvatio našu viziju i omogućio nam zaista vrhunske uvjete, kakve vjerojatno nema ni jedna dvorana na ovim prostorima - istaknuo je Bojan.

Bumbar kup nekoliko slika 2

Bumbar kup nekoliko slika 9

Iz godine u godinu, „Bumbar u Areni“ je postao prepoznatljiv projekt koji podržava sve više sponzora i donatora, a ima i veliku potporu lokalne zajednice, nogometne organizacije, Grada Varaždina i Varaždinske županije.

- Stvarajući dječje turnire već 23 godine, već sam odavno ostavio iza sebe navijanje za svoje, domaće ekipe. Najveće mi je zadovoljstvo biti dio projekta koji stvara i neke druge benefite, a ne samo sportske rezultate. Pri tome mislim na doživljaj klinaca koji prvi put zaigraju na turniru sa više od 100 klubova, socijalizaciju, svjesnost o važnosti fair-playa u sportskom natjecanju. Kad dvoranskim hodnicima odjekuje dječja galama na mađarskom, njemačkom, slovenskom, hrvatskom i ostalim jezicima i naglascima uže i šire regije, onda znamo da smo tim klincima omogućili jedinstveni doživljaj koji će pamtiti cijeli život – ističe Fošnar.

S natjecateljske strane uvađani su novi standardi, praćenje rezultata u realnom vremenu na web stranici i na ekranima u predvorju dvorane. A svakako tu treba spomenuti i organizacijske standarde tako da se može odigrati više od 200 utakmica u jednom danu! Čak je na jednom Bumbaru bio i live streaming 300 utakmica sa četiri terena.

Uveden je i sistem registracije igrača po godištima, putem komisije za registracije i narukvica za igrače, kako bi spriječili čestu pojavu u dječjem sportu, korištenje igrača starijih od propisanog godišta.

Potpredsjednik Varteksa Bernard Toplak, bio je zadužena da na Bumbar kupu sve štima po pitanju 'tehnike'.

- Jako sam ponosan što je ovogodišnji turnir Bumbar kup, naš tradicionalni međunarodni dječji nogometni event, ponovo okupio velik broj klubova i akademija iz nekoliko susjednih zemalja. Nakon zabrana sportskih druženja i drugi nedaća koje je donijela pandemija, pravi užitak bilo je dva cijela dana slušati veselu dječju vrisku i smijeh, te vidjeti radost i druženje roditelja iz različitih gradova i zemalja. Samo sport poput nogometa može tako okupiti ljude i djecu u pozitivnom i prijateljskom natjecateljskom duhu. A upravo na tim sportsko-društvenim načelima mi u NK Varteksu gradimo našu sportsku priču – rekao je Toplak.

Bumbar kup nekoliko slika 18

Marko Trojak iz Škole nogometa NK Varteks, zadovoljan je ovogodišnjim Bumbar kupom te je istaknuo zajedništvo kao glavni faktor u organizaciji.

- NK Varteks je još jednom visoko podigao ljestvicu u organizaciji Bumbar kupa. I ove godine turnir je ponudio prekrasan doživljaj i iskustvo sudionicima kroz kombinaciju fantastičnih utakmica i nogometnih poteza na terenu praćenih fenomenalnim ambijentom na tribinama – kazao je Trojak.

Turnir je osim natjecateljskog aspekta imao za svrhu okupljanje,upoznavanje i druženje  djece iz različitih regija Hrvatske i susjednih zemalja, a zadatak nas kao organizatora bio je učiniti da se svaki sudionik događaja osjeća prihvaćenim i uvaženim gostom.

Zahvaljujem svima koji su bili dio ovog sportskog događaja i vjerujem da je NK Varteks kao organizator ispunio sva vaša očekivanja.

- Ovogodišnji Bumbar kup stvarno se približio organizacijskom vrhuncu. Sve je to već poznati uhodani scenarij. U petak poslije deset navečer u dvoranu ulaze klupski volonteri, roditelji, White Stonesi. Do ponoći, ili koji sat kasnije sve je na svojem mjestu, iscrtana četiri terena, postavljeni golovi, mreže, računala, printeri, kuhinja – ispričao je Fošnar te nastavlja.

- U subotu i nedjelju, već dva sata prije prvih natjecatelja svi su na svojim mjestima. Članovi kluba i roditelji vode natjecanja, klupski kadeti i juniori uz terene prate rezultate, pionirke i kadetkinje sudjeluju u radu tombole i pripremaju nagrade za najuspješnije igrače, WS ekipa drži klupski štand i vodi natjecanje u snazi šuta, roditelji pripremaju sendviče i napitke za sve sudionike. Uglavnom, sve se odvija 'švicarskom preciznošću'. I apsolutno sve se odrađuje volonterski – ističe Fošnar.

Zbog svega navedenog, lijepo je biti član NK Varteksa i sudjelovati u projektu "CITY CONNECT BUMBAR KUP 2023."

Rezultati natjecanja u 2010. godištu - powered by Remex

1. mjesto: NK Krajišnik Velika Kladuša

2. mjesto: NK Radnik Križevci

3. mjesto: NK Aluminij 

4. mjesto: Šola Nogometa Gorišnica 

Najbolji igrač: Arnes Zulić (NK Krajišnik VK)

Najbolji vratar: Emelin Šakanović (NK Krajišnik VK)

Najbolji strijelci: Arnes Zulić (NK Krajišnik VK), Juraj Pavičić (NK Radnik Križevci), Luka Kolar (Mnk Fotex Junajted)

Dream team: Arnes Zulić (NK Krajišnik VK), Emelin Šakanović (NK Krajišnik VK), Juraj Pavičić (NK Radnik Križevci), Luka Turk (NK Alumnij), Luka Kolar (MNK Fotex Junajted)

 

Rezultati natjecanja u 2011. godištu - powered by Mepro 

1. mjesto: NK Ivančica

2. mjesto: MNK Uspinjača Gimka

3. mjesto: NK Aluminij 

 4. mjesto: NK Aluminij 

Najbolji igrač: Leon Mesić (MNK Uspinjača Gimka)

Najbolji golman: Dino Kolar (NK Ivančica)

Najbolji strijelac: Ivano Križan (NK Ivančica)

Dream team: Leon Mesić (MNK Uspinjača Gimka), Dino Kolar (NK Ivančica), Ivano Križan (NK Ivančica), Taj Jurič (NK Aluminij ), Lia Drevenšek (NK Aluminij )

Rezultati natjecanja u 2012. godištu - powered by Xiphias

1. mjesto: NA Međimurje 

2. mjesto: OŠN 3E

3. mjesto: NK Rogaška 

 4. mjesto: NK Novi Jelkovec

Najbolji igrač: Emrah Fazlić (OŠN 3E)

Najbolji vratar: Lukas Dokleja (NA Međimurje)

Najbolji strijelac: Tin Habuš (NA Međimurje)

Dream team: Emrah Fazlić (OŠN 3E), Lukas Dokleja (NA Međimurje), Tin Habuš (NA Međimurje), Lovro Vuksan (NK Novi Jelkovec), Jure Drofenik (NK Rogaška)

 

Rezultati natjecanja u 2013. godištu - powered by Adcore

1. mjesto: NK Sesvetski Kraljevec  

2. mjesto: Carvalho Blause

3. mjesto: MNK Uspinjača Gimka 

 4. mjesto: NK Aluminij 

Najbolji igrač: Marko Ivanda (NK Sesvetski Kraljevec )

Najbolji vratar: Patrik Kovacs (Carvalho Blause)

Najbolji strijelac: Lovro Martinjak Petrović (NK Varteks )

Dream team: Marko Ivanda (NK Sesvetski Kraljevec), Patrik Kovacs (Carvalho Blause), Lovro Martinjak Petrović (NK Varteks), Jan Brlečić (MNK Uspinjača Gimka), Tevž Vindiš (NK Aluminij)

 

Rezultati natjecanja u 2014. godištu - powered by EUROHERC

1. mjesto: NK Bjelovar 

2. mjesto: OŠN 3E

3. mjesto: NK Mladost Prelog

 4. mjesto: ŠNM NK Naftaš Ivanić 

Najbolji igrač: Fran Grubić (NK Bjelovar)

Najbolji golman: Andrej Manojlović (OŠN 3E)

Najbolji strijelac: David Đurđek (NK Novi Jelkovec)

Dream team: Fran Grubić (NK Bjelovar), Andrej Manojlović (OŠN 3E), David Đurđek (NK Novi Jelkovec), Josip Grivec (NK Mladost Prelog), Fran Pokas (ŠNM Naftaš Ivanić)

 

Rezultati natjecanja u 2015. godištu - powered by Tracon Electric

1. mjesto: ŠN M-M

2. mjesto: NK Novi Jelkovec 

3. mjesto: NA Lumen 1

 4. mjesto: ŠNM NK Naftaš Ivanić

Najbolji igrač: Borna Lovreković (NK Novi Jelkovec)

Najbolji vratar: Erik Bančak (ŠN M-M)

Najbolji strijelac: Donat Vulelija (ŠN M-M)

Dream team: Borna Lovreković (NK Novi Jelkovec), Erik Bančak (ŠN M-M), Donat Vulelija (ŠN M-M),  Luka Stanečić (NA Lumen 1), David Dermišek (ŠNM Naftaš Ivanić)

 

 

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 95 5226 566
[email protected]

FACEBOOK

cc