Varteksova pobjeda protiv Virovitice za 30. rođendan White Stonesa

16. KOLO 3. HNL SJEVER

Varteks je danas na Slobodi došao do prve pobjede u proljetnom dijelu sezone. U 16. kolu bili smo domaćin Virovitici te golovima Roberta Skolibera i Tihomira Šoštarića došli do tri boda s rezultatom 2:1.

Bumbari su imali inicijativu cijelo prvo poluvrijeme, ali prva prilika na utakmici u 7. minuti stigla je od Virovitice koja se više okrenula kontrama.

U 18. minuti Varteks je došao u vodstvo baš akcijom na koje se oslanjala gostujuća momčad. Kontru je povukao Skoliber, pretrčao lijevog bočnog igrača Virovitice i dodao u sredinu. Marcijuš nije uspio primiriti loptu, ali ona je došla do Šoštarića koji se prvo rješava svog čuvara i sigurno zabija za 1:0.

Nova prilika dolazi u 30. minuti, ponovno je opasan bio Skoliber kojemu je golman gostujućih dobro obranio udarac i odbio u korner. Vuković je kontrolirao sredinu terena te imao par lucidnih dodavanja, a Virovitica je svoju šansu čekala do 38. minute kada je njihov udarac prošao par centimetara pokraj Domjanovog gola.

U poluvremenu trener Želimir Orehovec uveo je Kuhara i Šenkiša, a iz igre su izašli Benković i Masten. Virovitica je zaprijetila u 50. minuti, pogodili su vratnicu, dok u sljedećim minutama s domaće strane ponovno prijeti Skoliber u dva navrata.

Naivni i laki gol primio je Varteks u 72. minuti. Na 1:1 izjednačili su gosti, a pogodak je zabijen s nekoliko metara glavom. Ipak, Bumbari se brzo vraćaju. Već u 78. je 2:1 nakon odlične asistencije Šoštarića – između dva obrambena igrača nalazi Skolibera koji rutinirano šalje loptu iza protivničkog vratara za konačni rezultat.

U 82. valja istaknuti sjajnu obranu Domjana koji je 'skinuo' loptu iz gola nakon još jednog opasnog udarca glavom protivničke momčadi.

White Stonesi u velikom su stilu proslavili 30. rođendan i gromoglasnom podrškom bili pravi 12. igrač Varteksa koji se nije predao ni u slabijim periodima igre.

U 17. kolu 3.HNL Sjever, Varteks sljedeće subote 14. ožujka, gostuje u Cvetkovcu kod Tehničara.

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 95 5226 566
[email protected]

FACEBOOK

cc