Poraz za kraj jesenskog dijela

Varteks i Virovitica u subotu, 20. studenog, odigrali su utakmicu 14. kola 3.HNL Sjever na SC Sloboda. Gosti su bili bolji s 2:1. 

Susret nije obilovao s puno prilika, prvih dvadesetak minuta prošlo je u relativno mirnom tonu na teškom terenu. Od prilika izdvaja se Tomaškovićev jak udarac u 19. minuti koji je otišao malo iznad gola. Gosti nisu stvarali pritisak, dali su Bumbarima loptu da oni kontroliraju igru, ali kod Varteksa je falio pas u zadnjoj trećini.

Iz jedne polukontre u 36. minuti gosti dolaze do vodstva od 1:0 kada prizemnu loptu sa strane sigurno ubacuju u Jovanovu mrežu. Rezultat, a ni igra se do poluvremena nisu mijenjali. 

Varteks kreće malo odlučnije u drugi dio, ali još uvijek bez izgledne šanse - jednostavno je falila dobro podvaljena lopta za nekog od ofenzivnih igrača. U jeku posjeda Bumbara, gosti dolaze do povećanja vodstva kada uzimaju jednu loptu na sredini terena, Jovan je stajao dosta visoko te se u vraćanju na gol okliznuo, a protivnički igrač je sigurno loptu spremio među vratnice. 

Igra se zatim ponovno vratila 'na staro'', Varteks drži loptu, ali nema izgledne šanse za pogodak. Ipak, u 70. minuti Bumbari uspijevaju smanjiti zaostatak. Na dobro ubacivanje s desne strane, Mauro Benko zakucava loptu i rezultat 1:2. Nekoliko minuta kasnije, osjeća se pritisak Varteksa i gosti su dosta nervozni u obrani. Režić je pokušao iz slobodnog udarca s 20-ak metara, ali gađa živi zid, dok u nastavku akcije, lopta nakon ubacivanja u 16-erac dolazi do Novka koji ju glavom šalje malo pokraj gola. 

Do kraja susreta, nije bilo velikih šansi, tako da je susret završio pobjedom gostiju. Trebala bi biti ovo posljednja utakmica za Varteks ove godine, s obzirom da je jesenski dio 3.HNL Sjever završen, a još se čeka odluka Saveza o utakmici nadoknade protiv Podravine. 

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 95 5226 566
[email protected]

FACEBOOK

cc