Kova karijeru nastavlja u austrijskom trećeligašu!

Nakon jesenskog dijela prvenstva i po ostvarenom dogovoru iz NK Varteks novi angažman u Austriji dogovorio je Dino Kovačec.

Kova, za početak ti želimo zahvaliti na vremenu provedenom u našem Klubu i igrama koje si pružao. Tvoj dolazak u NK Varteks bilo je pravo iznenađenje. Kako si se odlučio polusezonu odigrati u baroknom gradu?

- Prije svega hvala vama na suradnji i iznimna mi je čast bila biti dio Varteksa. Nakon dugih 8 godina profesionalnog nogometa u Austriji i niti jedne ponude koja bi me zadovoljila, odlučio sam se na ljeto vratiti s kući i provesti vrijeme sa obitelji i prijateljima. Na nagovor velikog prijatelja Šolea i člana uprava Mladena Vuradina-Mlađija, kojem se ovim putem jos jednom zahvaljujem, odlučio sam polusezonu odigrati u Varteksu te pomoći dečkima ostvariti što bolji rezultat.

Doveden si kao veliko pojačanje, kako ocjenjuješ jesenski dio sezone?

- Unatoč ispadanju iz pretkola Hrvatskog Kupa gdje je prolazak bio primaran cilj, smatram da je polusezona bila uspješna i zadovoljavajuća jer sam osjetio da se ekipa diže iz utakmice u utakmicu i da ide u pravom smjeru. Ekipa je vrlo mlada, možda jedna od najmlađih u 3.NL-sjever, te je očigledan pomak prema naprijed i 3. mjesto na ljestvici samo je pokazatelj toga!

Nakon polusezone odigrane na hrvatskim travnjacima, put te vodi u 3. austrijsku ligu? O kojem klubu se radi i koje su klupske ambicije?

- Da, vratio sam se u Austriju i potpisao ugovor sa SV Allerheiligen. Klub se trenutno nalazi u zoni ispadanja u 3. ligi te je cilj ostati u njoj, oformiti ekipu za sljedeću sezonu i pokušati napasti sam vrh lige.

Pozitivnom energijom često si podigao atmosferu u momčadi. Po čemu ti pamtiš svoj prvi dolazak i boravak u Varteksu?

- Boravak u Varteksu ostati će mi u lijepom sjećanju te ću ga pamtiti po svim divnim ljudima koje sam upoznao i druženjima nakon utakmica.

Gdje u nastavku sezone vidiš Varteks?

- Nadam se da se nakon mog odlaska neće puno promijeniti jer ekipa ima kvalitete za osvojiti naslov i vjerujem u dečke i trenera da mogu do tog uspjeha.

Kako sada, nakon vremena provedenog u jednom od najmlađih nogometnih Klubova u RH, doživljavaš NK Varteks i sam razvoj Kluba?

- Sa vrijednim ljudima u klubu i velikim brojem djece u omladinskoj školi, smatram da je NK Varteks na dobrom putu razvoja kluba i povratka na stare staze slave! Za kraj bih dečkima zaželio sve najbolje u nastavku sezone, a vama dragim navijačima da se i dalje borite za klub, podržavate u dobrim i lošim trenutcima te mi je posebna želja da uskoro svi zajedno navijate na novom Varteksovom stadionu!

Kova, sretno u nastavku karijere, do sljedećeg druženja!

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 95 5226 566
[email protected]

FACEBOOK

cc