Bumbari odradili prvi pripremni susret, predstavili se Romario i novi vratar Jura BanfićNogometaši Varteksa u subotu su igrali svoju prvu pripremnu utakmicu, protiv slovenskog drugoligaša iz Beltinaca, a uz solidnu prezentaciju, poraženi su tek u posljednjem dijelu utakmice.

ND Beltinci su osnovani 2006. godine, kao nasljednik slavnog prekmurskog kluba koji je bio i prvoligaš, a danas se natječu 2. slovenskog ligi, pod nazivom Beltinci Klima Tratnjek te se nalaze u sredini tablice.

Varteks je krenuo s pripremama za proljeće u kojem će igrati u dosta promijenjenom sastavu, bez čak standarne četvorice prvotimaca, a u ovom susretu nastupio je prinova iz Zimbabvea Romario Matova te ostavio solidan dojam, dok je po prvi put vrata čuvao novi golman Jura Banfić.

Banfić je iskusan golman, prošao je školu starog NK Varteksa, branio je za Slobodu, Podravinu i Pušćine, a posljednjih nekoliko godina bio je u Austriji. S njime bi Varteks trebao imati zavidnu sigurnost za golu.

Protiv Beltinaca su se Bubmari vrlo solidno držali, na poluvremenu je rezultat bio 0:0, a onda su krenule izmjene. Domaćin je poveo na početku nastavka, a Ivančić je u 63. minuti poravnao omjer.

U posljednjih 15-ak minuta, domaćin je postigao tri gola, tako da je utakmica završila rezultatom 4:1. 

Dojam koji je Varteks ostavio bio je vrlo solidan, ponajviše stoga jer su iza ekipe tek tri treninga. Sljedeći test bit će iduće subote na gostovnju kod Nedelišća, a do onda bi u klub mogla stići i nova pojačanja pa se nadamo i novim uspješnim igrama. 

Beltinci Klima Tratnjek – Varteks 4:1 (0:0)

Strijelci: 1:0 Brown (46), 1:1 Ivančić (63), 2:1 Hari (74), 3:1 Nerguti (77), 4:1 Grobelnik (87-11m)

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 95 5226 566
[email protected]

FACEBOOK

cc