Žganec pred posljednju ovogodišnju prvenstvenu utakmicu: 'Imamo viziju i itekako napredujemo'

SENIORKE PROTIV PREGRADE

Seniorke Varteksa prošlo kolo poražene su od favorizirane ekipe ŽNK Katarina Zrinski iz Čakovca na domaćem terenu u Hrašćici. Trener Velimir Žganec zbog samoizolacije nije mogao prisustvovati utakmici, ali su mu suradnici prenijeli dojmove s utakmice.

- Cure su se trudile i borile, ali protivnik je jednostavno bio jači i iskusniji. Mi smo promašivali, a suparnice zabijale i na kraju odnijele pobjedu. Potrebno nam je sazrijevanje, iskustvo koje možemo dobiti sa strpljenjem – kazao je Žganec.

Sljedeći protivnik, ujedno i posljednji u ovoj jesenskoj polusezoni je ŽNK Pregrada. Utakmica sedmog kola 2.HNLŽ igra se u nedjelju, 15. studenog, u Pregradi od 14 sati. Utakmica se igra bez gledatelja zbog mjera Nacionalnog stožera.

- Što se sljedećeg protivnika Pregrade tiče, to je ekipa s puno većim iskustvom od nas, imaju neke bitne igračice koje rade prevagu i naš je zadatak dati im što manje igrati. Protivnice su pružale dobar otpor Katarini Zrinski, na kraju izgubile golom razlike u napetoj utakmici tako da nam sigurno neće biti lako. Ne ide nam u prilog puno toga: igramo u gostima protiv jake ekipe, neke ključne igračice su upitne, cijeli tjedan nisam trenirao s njima... no svemu lošem uvijek dođe kraj, kao što i na kraju svakog tunela dolazi svjetlost tako sam uvijek optimist i vjerujem da se može sve još posložiti na bolje, a djevojke će najbolje reagirati kad je najteže – ističe trener seniorki.

Ovo je posljednja prvenstvena utakmica za seniorke prije zimske pauze.

- Ponovo ponavljam da nam je ova sezona škole, cure napreduju, postaju sve bolje i konkurentnije. Kad se osvrnem unazad i sjetim rezultata i igre na prijateljskim utakmicama svi će se složiti da je izrazito vidljiv napredak. Na dobrom smo putu, napredujemo i razvijamo se, šteta da je pandemija ove godine preuzela glavnu ulogu pa nas stalno koči i prikriva kvalitetnu cjelokupnu organizaciju, ali isto tako vjerujem da će se ubrzo prepoznati dobar i kvalitetan rad te da ćemo što prije otvoriti i mlađe selekcije u klubu koje su neophodne za razvoj i kvalitetnu selekciju u seniorkama. Ne želim ispasti bahat, ali tada Varaždinke neće više imati potrebe pojačavati međimurske klubove nego će postajati reprezentativke igrajući za lokalni klub, a NK Varteks bit će jedan od glavnih konkurenata u Hrvatskoj. Imamo viziju, imamo uvjete, želimo rasti i napredovati, nadam se da će se to prepoznati – kazao je Velimir Žganec.

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 95 5226 566
[email protected]

FACEBOOK

cc