'Kiks smo mogli izbjeći. Bila je ovo najlošija igra u prvenstvu'

2.HNLŽ 'A' SKUPINA

Nogometašice Varteksa u prošlom kolu nisu uspjele doći do treće pobjede za redom. Bolje od njih u Sisku bile su igračice ŠNK Frankopana, a Bumbarice su ostale na devet bodova iz pet kola.

Trener seniorki Velimir Žganec ne krije nezadovoljstvo te smatra da se kiks mogao izbjeći.

- Nažalost, moram biti kritičan ovaj put i reći da nismo smjeli izgubiti ovu utakmicu. Napravili smo kiks koji se mogao izbjeći. Ni domaćin nije odigrao nešto posebno, no eto iskoristili su naše poklone i uzeli tri boda. Iako je utakmica odigrana na vrlo lošem terenu, djevojke su bile previše statične, neborbene, bezidejne, bez energije, radili smo dosta grešaka... Bila je ovo naša najlošija igra u prvenstvu. Ako želimo rasti i približavati se našim ciljevima, iz ovakvih utakmica moramo učiti i izlaziti pametniji. Moram napomenuti da sam osim lošeg terena i naše loše igre bio izuzetno ogorčen suđenjem koje je bilo rezultat izuzetno neprofesionalnog ponašanja trenera domaćina koji je vršio stalni pritisak i komentirao svaku situaciju, provocirao naše igračice, izlazio van trenerovog prostora, u teren. Nažalost, cure još nisu dorasle takvom pritisku i na tome trebamo proraditi. Sami smo krivi za ovaj poraz i pristup – kazao je Žganec.

Sljedeće, šesto kolo umjesto ove nedjelje, 1. studenog, igra se 8. studenog. Varteks je domaćin u Hrašćici ekipi ŽNK Katarina Zrinski iz Orehovice.

- Imamo vrlo ozbiljnog protivnika koji ima iskustva igranja Prve lige. Eto, zadnje kolo iznenadili su i pobjedom protiv Rijeke, mi smo u fazi izgradnje i svaka naša utakmica je škola. Teško je više u ovim vremenima i predvidjeti nešto te očekivati jer nam se situacija s igračicama mijenja iz dana u dan. Svi smo u iščekivanju hoće li biti sljedećih utakmica ili ne, hoćemo li je dočekati kompletni ili će netko biti u samoizolaciji, sve to postaje vrlo zamorno i tužno. Nadajmo se samo da ostanu svi zdravi, a da ovoj situaciji što prije dođe kraj pa da svi možemo opet uživati u sportu kakvog poznajemo – istaknuo je Žganec.

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 95 5226 566
[email protected]

FACEBOOK

cc