'Ne smijemo si dozvoliti oscilacije i padove u igri'

ŽGANEC O NAPRETKU

Nogometašice Varteksa iza sebe imaju četiri prvenstvene utakmice u kojima su ostvarile tri pobjede. S devet bodova nalaze se na četvrtom mjestu ljestvice 2.HNLŽ, a nedjelju, 25. listopada, slijedi novi protivnik i gostovanje u Sisku – ŠNK Frankopan.

Trener Velimir Žganec prokomentirao je utakmicu prošlog kola protiv momčadi iz Karlovca – ŽNK 4 rijeke.

- Susret smo odigrali nešto slabije nego obično, moram napomenuti da su protivnice bile vrlo agilne i raspoložene, vidljivo je bilo da su se došle nadmetati s nama i tražile bodove. Sve u svemu bila je to jedna tvrda utakmica puna nadmetanja i borbe u središnjici terena. Iako su se cure borile i trudile, taj dan smo radili greške, stajali predaleko od protivnica, sporije reagirali kod primopredaja, realizacija nam je bila lošija nego obično no na kraju smo zahvaljujući raspoloženoj Tari Lušić koja je u dvije minute postigla dva gola uspjeli doći do pobjede – objašnjava trener Bumbarica.

Žganec smatra da postoje sličnosti prošlog i budućeg suparnika.

- Jednostavno nije bio naš dan, previše igračica nije bilo raspoloženo, no srećom, unatoč lošijoj igri uspjeli smo doći do rezultata. Sljedeći protivnik sličan je prethodnom tako da moramo ispraviti greške, bolje se postavljati, smanjiti oscilacije u igri, nametnuti svoju igru, realizirati šanse u većem postotku i proraditi na boljoj komunikaciji na terenu kao i psihološkom pristupu odnosno samopouzdanju. Utakmica traje 90 minuta, ne smijemo si dozvoljavati oscilacije i padove. Svjesni smo da, ako želimo što prije doći do zadanog cilja, moramo brže skupljati iskustva i učiti. U takvim utakmicama iskusnije igračice preuzimaju veću odgovornost i potiču mlađe što je bilo vidljivo u ovoj utakmici. Unatoč lošijem danu, na kraju sam zadovoljan ishodom, djevojke su jaki i pozitivni karakteri što su i pokazale unatoč svemu te izvukle pobjedu – jasan je Žganec.

Još jednom pozvao je sve djevojke da se pridruže najveselijoj Školi nogometa.

- Siguran sam da će već sljedeću utakmicu cure biti prave i prikazati se u pravom svijetlu. Veseli me ozbiljan pristup na treninzima i utakmicama, igračice su željne učenja, upijaju svaki trening, kvalitetno rade, što je vidljivo i po njihovom napretku u ovih nekoliko mjeseci. Ovom prigodom i pozivam sve djevojčice od najmanjih do najvećih da se ohrabre i pridruže našoj školi Varteks, kako bi zajedno stvorili budućnost kakvu želimo da bude – kazao je Žganec.

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 95 5226 566
[email protected]

FACEBOOK

cc