Velimir Žganec ususret početku sezone: 'U novu sezonu ulazimo pametniji i sa stečenim prijašnjim iskustvom'

Seniorke NK Varteksa svoju sezonu započinju u subotu, 11. rujna, u 17 sati utakmicom protiv NK Župe dubrovačke, a susret prvog kola odigrat će se u našem kampu u Hrašćici.

Prošle sezone Varteks je oformio ženske selekcije, a kadetkinje su u svojem prvenstvu odmah i osvojile prvo mjesto, a mnoge nogometašice su se afirmirale. Bumbari su dobili i jednu reprezentativku, Karlu Vujević, a trener seniorki Velimir Žganec najavio je novu sezonu.

 O pripremama, novim nogometašicama i ekipom koja će iznijeti sezonu.

 - Pripreme su u početku krenule planirano, no more, posao, godišnji su nam kasnije poremetili planove, jer cure uz nogomet rade pa različito dobivaju godišnji, neke ovise još o roditeljima itd. Pripremama u konačnici nisam zadovoljan jer nisu protekle u broju u kojem je planirano, na tom planu moramo još proraditi ako želimo s curama biti na jednoj višoj razini. Ekipa je u konačnici više-manje ostala ista, što me veseli. Cure su od prošle godine dobile na iskustvu, zrelije su, pametnije, vidljiv je napredak u tehnici, postavljanju na terenu, razmišljanju... Neke djevojke su odustale, no ono najbitnije - kostur ekipe je ostao isti. Kvalitetno pojačanje dobili smo na mjestu stopera gdje smo bili deficitarni, pojačali smo se kvalitetnim kadetkinjama, imamo nekoliko novih lica, cure koje žele raditi i napredovati – naglasio je Žganec.

 Neke kadetkinje zaigrat će i priključene su seniorkama.

 - Imamo nekoliko kvalitetnih kadetkinja koje su dobile pravo priključiti se seniorkama, neke nam se mogu priključiti od sljedeće godine pa ćemo biti još bolji. Kvalitetan rad u kadetkinjama od izuzetne je važnosti i seniorkama, da se dobro radi pokazuje i prošlogodišnje osvajanje prvog mjesta, dobili smo i jednu reprezentativku. Svakako da će cure pomagati kadetkinjama i skupljati iskustvo u seniorkama što će samo poboljšati njihov cjelokupan igrački razvoj – kazao je.

 Druga HNLŽ ove godine izgleda nešto drugačije. Više je klubova, Rijeka je otišla u Prvu ligu, ima i nekih poznatih klupskih imena...

 - Za ovu sezonu ne mogu reći koliko je više ili manje kvalitetnija u odnosu na prošlu, ima nekoliko novih klubova, no svakako mogu reći da će biti zanimljivih gostovanja. Iz naše lige otišla je Rijeka koja se kvalificirala u 1.HNLŽ te koja je svojom kvalitetom to i zaslužila. Ove godine u našoj ligi su NK Župa dubrovačka iz Dubrovnika, Vrčevo blizu Zadra, Gorica, Hajduk Split te prošlogodišnji Odra, Frankopan, Pregrada, 4 Rijeke i Lepoglava. Ono što je sigurno da će biti više utakmica, čime se poboljšava i kvaliteta natjecanja. Mi smo također mladi klub koji se uhodava, a u novu sezonu ulazimo pametniji i s iskustvom te se veselimo nadolazećoj sezoni – istaknuo je Žganec.

 Ciljevi i tempo rada, što se mijenja u odnosu na prošlu sezonu te o razvoju nogometašica kroz Varteksovu Školu nogometa.

 - Zacrtani cilj je postepen razvoj svih kategorija. Trenutno smo na četiri treninga tjedno, imamo trenera vratara, od ove sezone i kondicijskog trenera koji će jednom tjedno raditi s curama samo na kondicijskoj pripremi. Dakle nismo klub koji može plaćati pojačanja, ali zato radimo na EU projektima, prijavljujemo se, novce koje imamo ulažemo u infrastrukturu, pojačavamo stručni kadar, ulažemo u naše igračice koje ne moraju razmišljati o prijevozu, dresovima, trenirkama i opremi, dajemo im mogućnost kvalitetnog treniranja i razvoja, a na njima je koliko će to sve iskoristiti i razviti se – kazao je.

 - Od ove sezone imamo i pionirsku kategoriju tako da primamo djevojčice svih uzrasta u našu školu. Dakle, izabrali smo teži put, klub smo koji godinama gradi i stvara igračice. Nažalost, neke od njih ne možemo zadržati, ali nadam se da će se i to ubrzo promijeniti. Razvoj nogometašica kroz Varteksovu školu ne traje od prošle godine, već od osnutka cjelokupne Škole nogometa.

 - Varteks godinama proizvodi vrlo dobre nogometašice te su i nemali broj njih postale reprezentativke. Nažalost, mnogo njih raštrkano je po različitim dijelovima Hrvatske i danas igraju u Međimurju, Splitu, Dinamu itd. Tada još nismo imali mogućnosti za njih. Ovo ujedno i pokazuje koliko je naša Škola nogometa kvalitetna i koliko se dobro i stručno radi. Bilo bi lijepo da se sve te cure vrate u klub gdje je i sve počelo za njih te nam uz postojeći kadar pomognu u našem razvoju. Siguran sam da bi to ubrzalo naš krajnji cilj – ulazak u 1.HNLŽ – rekao je Žganec.

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 95 5226 566
[email protected]

FACEBOOK

cc