Žganec najavio utakmicu protiv 4 rijeke: 'U prvenstvu se polako daju naznake koji klubovi odskaču'

PROTIVNICE IZ KARLOVCA

Seniorke NK Varteksa bile su uspješne u prošlom kolu na domaćem terenu. U susretu koji su dobile 4:0 istaknula su se neka druga imena osim uobičajenih.

Trener Velimir Žganec osvrnuo se na utakmicu.

- Utakmica protiv Odre odigrana je po vrlo lošim vremenskim uvjetima, rezultatom sam na kraju zadovoljan, moglo je to biti i uvjerljivije da smo bolje reagirali u završnici, igrom možda malo manje - griješilo se malo u primopredaji, kao i nekim segmentima igre. Naravno da je tome kumovalo lošije i kišno vrijeme no trebamo rasti, znati se prilagoditi svim uvjetima i tako se postavljati. Cure su ponovo pokazale veliku želju, borbenost i voljni moment, to je ono što me veseli i sve dok takva pozitivna energija vlada među njima bit će i rezultata – kazao je Žganec.

U tom susretu nije igrala kapetanica i najbolja igračica Leona Kocijan. Ipak, vraća se već u sljedećem susretu koji nogometašice igraju ponovno u Hrašćici protiv momčadi ŽNK 4 rijeke u nedjelju, 18. listopada u 19 sati.

- U prošlom kolu bili smo oslabljeni za našu kapetanicu Leonu Kocijan, razlog ne znam reći je li žalostan ili smiješan, ali pokazuje apsurd našeg sustava. Leonina nastavnica pozitivna je na Covid-19, pa je u izolaciji cijela škola. Leona se osjeća sasvim dobro, nije bila u kontaktu s nastavnicom, htjeli smo je testirati da bude spremna za tu utakmicu, no rečeno je da taj test neće biti priznat bez obzira ako bude negativan jer mora zajedno sa svim učenicima biti u izolaciji bez obzira je li zdrava ili ne, tako da smo na kraju odustali od toga. Leonu je zamijenila iskusna dokapetanica Simona Mendaš koja je svojim iskustvom itekako bila produžena trenerova ruka, držala je sve konce na terenu i odvela cure na kraju do nove pobjede – naglasio je trener Bumbarica.

Novi izazov dolazi već u nedjelju. Naše seniorke u tri kola imaju dvije pobjede i jedan poraz.

- Momčad ŽNK 4 rijeke teško je nastradala u prvenstvu protiv Pregrade i Rijeke, protiv Lepoglave utakmica nije odigrana, također su u Kupu ispali od Pregrade... Smatram da i mi imamo nešto za pokazati, a u ovoj utakmici bit ćemo pojačani za našu kapetanicu, tako da željno iščekujemo sljedeće kolo i protivnika. U prvenstvu se polako daju naznake koji klubovi polako odskaču, mi se bavimo za sad samo sa sobom. Tražimo napredak i rast svaki dan u igri, razvijamo se, ne želimo iskakati s ambicijama koje naravno postoje, ali krećemo i pripremamo se iz utakmice u utakmicu, pa ćemo na kraju analizirati konačni ishod – zaključio je Žganec.

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 95 5226 566
[email protected]

FACEBOOK

cc