Žganec nakon Rijeke: 'Veseli me dobra igra, atmosfera i zajedništvo'

NAJAVA TREĆEG KOLA 2.HNLŽ

Seniorke Varteksa u Rijeci nisu stigle do druge pobjede u sezoni.

Bolje od njih u nedjelju, 4. listopada, na stadionu Kantrida bila je momčad ŽNK Rijeke s 3:0. Ipak, djevojke i trener Velimir Žganec istaknule su se organiziranom igrom i nisu dopustile da se ponovi visoki poraz iz Kupa. Svejedno, radilo se o višestruko iskusnijem protivniku koji pretendira na 1.HNLŽ.

- Nažalost, ponovo nam rezultat nije išao u korist, no realno nismo ni mogli puno očekivati s obzirom da se riječka ekipa stvarala deset godina, dok se naša skupila prije dva mjeseca. Za razliku od prije dva tjedna, sad smo postavili zatvoreniju formaciju i tražili priliku iz kontranapada što se pokazalo dobrom odlukom. Rezultatom sam na kraju bio izuzetno razočaran s obzirom da smo s jedne strane imali 4-5 mrtvih šansi naših igračica, dok smo s druge strane ponovo platili danak neiskustvu i poklonili golove protivnicama zbog loših individualnih odluka i postavljanja – kazao je trener Žganec.

Istaknuo je i dobre strane koje je utakmica donijela.

- Veseli me dobra igra, atmosfera i zajedništvo, imamo dobru ekipu, no na nekim pozicijama još smo mladi i tanki te se moramo disciplinirati. Ozbiljno i zrelo smo prijetili, parirali iskusnom protivniku, favoritu za naslov prvaka, ali nismo iskoristili šanse koje su nam se ponudile te kako to biva u nogometu, umjesto da se vraćamo doma s pobjedom vraćamo se pametniji. Željno iščekujemo sljedeće kolo gdje smo domaćini Odri u nedjelju u 19 sati – najavio je tako Žganec susret 3. kola 2. HNLŽ koji se igra u nedjelju u Varteksovom kampu u Hrašćici od 19 sati.

- Odra ima dva poraza u prva dva kola; protiv Rijeke 7:0 i protiv Katarine Zrinski 1:5 tako da se nadam da i mi imamo nešto za pokazati. Hrabri i puni optimizma iščekujemo taj ogled – zaključio je trener seniorki Velimir Žganec.

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 95 5226 566
[email protected]

FACEBOOK

cc