Trener Žganec pred utakmicu drugog kola 2.HNLŽ u Rijeci

GOSTOVANJE KOD ŽNK RIJEKA

Velimir Žganec osvrnuo se na prvi prvenstveni dvoboj nogometašica Varteksa u natjecanju 2.HNLŽ. Pobjeda protiv Lepoglave od 10:1 donijela je veliki vjetar u leđa djevojkama koje su tri boda zaslužile protiv 'dojučerašnjeg' prvoligaša.

Trener 'Bumbarica' naglasio je stav seniorki u toj utakmici.

- Utakmica protiv Lepoglave bila nam je vrlo važna i nosila je veliku težinu,prije svega zbog same činjenice da je ovo bila prva povijesna prvenstvena utakmica za cure čija imena i rezultat će se pamtiti. Iz tog razloga željeli smo se pokazati u pravom svijetlu. Nadalje,pobjeda u 1.kolu podiže samopouzdanje koje je curama bilo itekako potrebno da bi same sebi mogle dokazati koliko mogu i vrijede. Protivnik je bio idealan, ekipa koja je ispala iz 1.HNL tako da nas je sve zanimalo kako će nam se ekipa postaviti protiv ovakvog protivnika – rekao je Žganec.

- Kao što sam rekao prije, radimo, treniramo, učimo, rastemo iz dana u dan, kod cura vlada nevjerojatna pozitiva i atmosfera, slušaju svaki trening, redovite su i meni je kao treneru užitak raditi svaki trening s 20 igračica. Sve nam se posložilo u pozitivnom smislu pa iako ih uopće nisam htio zamarati rezultatom, u sebi smo se nadali pobjedi – kazao je.

Ispunjene su taktičke obaveze, a sve su pokazale voljni moment i traženu energiju.

- Znao sam kako su cure reagirale na zahtjeve na treningu, pa sam i očekivao dobru igru. Iako smo od samog početka odmah preuzeli posjed i igra se krenula odvijati samo na protivničkoj polovici, u zadnjoj trećini smo bili malo netočni u zadnjem pasu i u samoj završnici. No ubrzo smo pustili kočnicu i realizirali naše šanse, što nas je napunilo samopouzdanjem i hrabrim pristupom. Cure su pokazale voljni moment i energiju, ispunile taktičke zadatke, povezivale linije što je u konačnici i donijelo ovakav rezultat. U drugom poluvremenu smo dosta izmijenili i dali priliku drugim igračicama, a za prvi put smo zadovoljni postignutim i željno iščekujemo sljedeće kolo – istaknuo je Žganec.

Sljedeće kolo seniorke odlaze u Rijeku, gdje će na legendarnoj Kantridi odigrati utakmicu drugog kola.

- Rijeku smo upoznali nedavno, radi se o ozbiljnoj, posloženoj i organiziranoj ekipi, po meni prvom favoritu za prvo mjesto. Mi smo također sad pametniji u odnosu na prošli put, idemo na gostovanje bez pritiska i puni samopouzdanja. Moramo ostati čvrsto na zemlji i dalje, raditi na svojim vrlinama i nedostacima, niti se uzvisiti nakon jedne pobjede, ali niti se poniziti nakon poraza, samo hrabro koračati iz utakmice u utakmicu, trenirati i učiti. Na kraju, medalje se osvajaju na treningu dok na natjecanje odlaziš samo po nju – napomenuo je trener Žganec.

Utakmica drugog kola 2. HNLŽ je na rasporedu u nedjelju, 4. listopada u 18 sati na stadionu Kantrida u Rijeci.

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 95 5226 566
[email protected]

FACEBOOK

cc