'Uspjeh ne dolazi preko noći, već je uspjeh putovanje u kojem stvaraš svoju vrijednost'

SENIORKE VARTEKSA I TRENER ŽGANEC

Ženska selekcija Varteksa - seniorke - nisu uspjele doći do pobjede i prolaska u drugi krug Hrvatskog nogometnog kupa za žene. U nedjelju su od njih bile bolje igračice ŽNK Rijeka s 5:0 na terenu u Hrašćici.

Trener seniorki Velimir Žganec rezultatom ne može biti zadovoljan, ali to nije jedini kriterij u ovo slučaju. Djevojke su se okupile prije dva mjeseca, imale su kratko razdoblje za prilagodbu i treninge, a brzo su i zaigrale natjecateljske utakmice.

- Rezultatski se ne može reći da sam zadovoljan, ali po igri i voljnom momentu cure su itekako pokazale jasno da želimo igrati, nadmetati se s protivnikom te bile primjer kako se bori za klub. Golove smo na žalost dobili većinom iz individualnih grešaka igračica na pozicijama na kojima smo tanji i još ne toliko zreli, no veseli me što djevojke ni u jednom momentu nisu posustale ili klonule, naprotiv, borile su se od prve do zadnje minute. Taktički smo dobro stajali na terenu i prijetili. Po viđenome, možda smo malo i prehrabro ušli u utakmicu protiv vrlo zrelog i kvalitetnog protivnika, ali eto, učimo, svakim danom postajemo sve zreliji i iskustvom će doći i rezultat – rekao je uvodno trener Žganec.

Kaže da je dobio svojevrsnu pohvalu od riječkog stratega.

- Usporedbe radi, trener Rijeke mi je prišao na kraju utakmice, malo ga je čak i iznenadio otpor naših nogometašica pošto smo novi klub te je ispričao kako je počinjao s igračicama prije 7-8 godina i vodio ih konopcem kako bi im ugradio taktička kretanja. Iz te odlične ekipe izrodile su se četiri reprezentativke te se stvorila i jako dobra organizacija i vođenje u mlađim uzrastima gdje će se na dobru seniorsku ekipu nadovezati i odlične kadetkinje koje se natječu u 1. HNL. Nama je to samo pokazatelj da uspjeh ne dolazi preko noći, već je uspjeh putovanje u kojem stvaraš svoju vrijednost – kazao je jasno trener seniorki Varteksa.

Pred seniorkama je prva utakmica 2. Hrvatske ženske nogometne lige. Igraju protiv ŽNK Lepoglave u kampu u Hrašćici u subotu, 26. rujna, od 19.30 sati.

- Svaki početak je težak, svaki profesionalac je jednom bio početnik i morao učiti, biti hrabar, discipliniran, ustrajan, redovit kako bi ostvario uspjeh. Mi smo preko noći stvorili seniorsku i kadetsku ekipu, planiramo ići dalje i otvoriti pionirsku selekciju, pa možda i selekciju početnica. U fazi smo stvaranja. Sa seniorkama također krećemo ozbiljnije te će uz tri treninga tjedno imati i dodatni trening u fitness centru. Svakim danom prijavljuju se nove zainteresirane cure koje su prepoznale dobar rad i trud ljudi u Klubu, žele biti dio priče, a na nama je da što prije iz postojećeg stvorimo jedan stabilan i kvalitetan klub – rekao je Velimir Žganec.

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 95 5226 566
[email protected]

FACEBOOK

cc