Novosti

Nova (pre)lagana pobjeda Poleta u derbiju s Varteksom

Polet lagano do nove pobjede nad Bumarima, prvi pogodak pao već u prvoj minuti.


Iako se činilo da je Varteks ove sezone jači nego ranije, a Polet ipak u nekom malom padu nakon godina dominacije, u derbiju 8. kola 3. NL Sjever to se nije vidjelo. Klasični scenarij kao i u većini utakmica ovih dvaju klubova posljednjih godina: Polet lagano stiže do vodstva koje onda zadrži ili poveća do kraja utakmice.

Nije još ni počelo, a Polet je već vodio. Brlek je probio po boku, obrana Varteksa promatra, lopta se odbija, a Perčić lijepim udarcem malo izvan kaznenog prostora pogađa za 1:0. Igrala je tek 33. sekunda! Sve je podsjetilo na prvu prošlosezonsku utakmicu, kada je Polet također dao gol dok su još neki navijači dolazili na stadion.

Bumbari su se pokušavali nekako pribrati, ali nikako nisu uspijevali razviti svoju igru. Bilježimo tek neke pokušaje, ali oni uglavnom završavaju u bloku ponovno odlične obrane Poleta. Trener Besek priželjkivao je utakmicu sa što manje grešaka, ali očito je rani gol pokvario sve planove.

U 28. minuti Obadić bježi obrani Bumbara, dolazi sam na vratara, ali Banfić je siguran. Nedugo potom Polet stiže i do povećanja vodstva.

Strijelac je bio bivši Bumbar Mauro Benko. Ponovno se Poletovci 'dodaju', a Varteksovci stoje daleko. Benko odlično prima loptu, ulazi u kazneni prostor i pogađa za 2:0 u 35. minuti.

Rezultat se do odmora nije mijenjao, dojma smo da je Polet s pola 'gasa' stigao do velike prednosi u derbiju, u kojem je Varteks u prvom poluvremenu izgledao prilično impresionirano.

Bilo je jasno da se treba nešto mijenjati pa Besek kreće s tri izmjene, ulaze Renan, Hrženjak i Lukačić, a u svlačionici ostaju Matova, Mihalinec i Možanić.

Pokušavali su Varteksovci nametnuti svoju igru, preokrenuti ritam utakmice, ali, lagana dva gola prednosti bila su više nego dovoljna za Poletovce. Ekipa Zorana Šardija je uspijela kontrolirati igru i u nastavku poluvremena. I naravno, znalački iskoristiti svaku situaciju za 'uštediti' pokoju sekundu.

Svi pokušaji Bumbara bili su lak plijen za obranu domaćina, predvođenu odličnim Mesarićem. Potvrdili su se 'Crveni' još jednom kao nesavladiva prepreka za Bumbare, koji pobjedu nisu ubilježili već više od pet sezona.

I tako, kada su već svi očekivali sudački zvižduk, Nino Patafta svojim 14. golom sezone postavlja konačnih 3:0 za veliko slavlje Red Boysa na tribinama stadiona u Svetom Martinu na Muri.

- Utakmica je imala veliki ulog, osim tri boda značila je puno i s psihološke strane, ovom pobjedom smo otišli na pet bodova Varteksu i došli na korak do prvog mjesta. Nismo odigrali neku perfektnu utakmicu, ali zabili smo dva gola i imali prednost na odmoru. Pali smo na samom kraju utakmice, zadnjih 15-20 minuta, Varteks se pokazao kao spremnija ekipa u tom segmentu, ali pokazali smo se da smo čvrsti, da teško gubimo utakmice i onaj tko nas želi pobijediti mora biti puno, puno bolji nego je to danas bio Varteks – istaknuo je nakon utakmice Želimir Orehovec, član stručnog stožer Poleta.

Trener Besek nije mogao biti zadovoljan, ishodom, ali niti igrom.

- Ovo nije ono što bih ja želio od ekipe. Ovo nije ono na čemu radimo na treninzima. Djelovali smo bez energije, bez volje, ispuhano. Dogovaramo nešto prije izlaska na teren, i već krenemo s minusom. Teško se u takvoj situaciji vraćati, ali nije bilo danas igrača koji bi nešto pokrenuo. Na kraju potpuno zaslužena pobjeda Poleta. – zaključio je Dražen Besek.

Bumbari će vrlo skoro imati prigodu za popravak, jer već u idućem kolu na rasporedu je novi derbi, kada dolazi Pitomača. Utakmica će se izvanredno igrati u petak, 11. listopada, jer je Sloboda ponovno zauzeta.

Polet – Varteks 3:0 (2:0)

Sveti Martin na Muri. Igralište Poleta. Gledatelja: 400. Glavni sudac: Tomislav Hlevnjak (Herešin), pomoćni suci: Miodrag Plantak (Križevci), Marko Gašparić (Virovitica).

Strijelci: 1:0 Perčić (1), 2:0 Benko (35), 3:0 Patafta (90).

Polet – Jambres, Fotak, Mesarić, Brlek, Štefanec, Obadić (od 67. L. Novak), Barat, Vuković, Perčić (od 78. Tuksar), Benko (od 48. Jurinić), Patafta. Trener: Zoran Šardi.

Varteks - Banfić, Ptiček, Katanec, Matova (od 46. Renan), Kukec, Kovačec (od 81. Hrastić), Mihalinec (od 46. Lukačić), Možanić (od 46. Hrženjak), Kanceljak, Havojić (od 63. Telebar), Glavica. Trener: Dražen Besek.

Novosti

DERBI KOLA Susret Poleta i Varteksa odgođen na nedjelju u 16 sati!

Iako je prvotno najavljen za subotu, derbi kola ipak će se igrati u nedjelju, s početkom u 16 sati.

Kiša koja je padala nekoliko dana dobrano je natopila teren, a najavljeni su i nove moguće padaline, pa su se Polet i Varteks dogovorili da će derbi premjestiti na nedjelju.

Dakle, utakmica 8. kola 3. NL Sjever, Polet (SVMnM) - Varteks će se igrati u nedjelju, 6. listopada, s početkom u 16 sati. 

Seniori

U 'PREDVEČERJE' DERBIJA Dražen Besek: Nema ljepšeg od utakmice koja nas čeka za vikend, a ako želimo do uspjeha moramo smanjiti greške

U 8. kolu 3. NL Sjever derbi kola igraju Polet i Varteks, a susret počinje u 16 sati. Iako prvotno najavljen za subotu, radi loših vremenskih prilika, pomaknut je na nedjelju.


U nedjelju svi putevi vode u Sveti Martin na Muri. Mjesto je to poznato po obližnjim Toplicama, naravno i sjajnom književniku Kristianu Novaku, a zahvaljujući predsjedniku Novinščaku i njegovim suradnicima, posljednjih godina Sveti Martin na Muri je sve poznatiji i po NK Poletu.

Ovaj klub je posljednjih godina najsnažniji nogometni klub u Međimurju, višestruki su prvaci 3. NL Sjever, a s Varteksom su gotovo kontinuirano u istoj ligi već sedmu sezonu, a i prije su bili još dvije.

Dakle od Varteksovih četrnaest sezona, čak devet su dijelili ligu s 'crvenima' iz Svetog Martina, i gotovo u pravilu svake godine igrali i derbije za vrh tablice, kao i ove subote.

Tijekom godina ova dva kluba razvila su veliki sportski rivalitet, ali i vrlo korektne odnose, uz mnogo međusobnog uvažavanja.

Varteks je ove sezone krenuo vrlo ambiciozno, s novim trenerom koji je bio 'mokri san' svih petnaest godina kluba, Draženom Besekom, i s nekoliko važnih igračkih pojačanja, stoga i na derbi kreću u odličnom ozračju.

- Atmosfera je dobra, napravili korak koji smo trebali u Županijskom kupu, i nema ljepše od utakmice koja nas čeka u subotu – kazao je Dražen Besek te nastavlja.

- Imamo neke račune s Poletom, oni su nezgodna ekipa, kvalitetno vođena, s dobrim igračima. Nema bolje nego kroz ovakvu utakmicu potvrditi ono čemu težimo – ističe Besek.

Besek: Protiv Graničara smo izgubili radi spleta okolnosti

Prošlo ligaško kolo nije donijelo baš sretan rasplet protiv Graničara.

- Svatko koji je gledao tu utakmicu koju smo kod kuće izgubili, vidio je da je to bio splet okolnosti koji je doveo do tog rezultata. Za nas je veliki zalog igra, koja mora donijeti rezultat – smatra šef struke Varteksa.

A i igra i rezultat stalno rastu, od prvog kola trend je uzlazni, a Bumbari polako skupljaju toliko potrebno samopouzdanje. Potvrdila je to i teška utakmica u kupu, koja se brojala pod one koje su dobivene na 'mišiće'.

U utakmici koja je pred Bumbarima, greške neće biti dozvoljene, a upravo to je proteklih godina, gotovo u pravilu koštalo bodova u srazu s Poletom.

- Moramo pojednostaviti stvari. Ja sam kao gledatelj pratio dvije utakmice s Poletom lani. Kada kažem da moramo pojednostaviti stvari, mislim u prvom redu da si ne smijemo si dozvolili naivne pogreške i elementarne probleme u razvoju igre. Ako to izbjegnemo, siguran sam da će doći i ta prilika i nama, da im stvorimo probleme – smatra Besek te naglašava da će odlučivati detalji.

- Da li će to biti već i u ovoj utakmici, da ćemo biti na tom nivou, to treba vidjeti. Detalji će odlučivati, onaj koji će manje srljati, tko će manje griješiti, stići će do pobjede – kazao je Dražen Besek.

Besek: Nećemo odustati od davanja prilika mladim igračima, jedino to nosi kvalitetu

Što se tiče igračkog kadra, Renan i Havojić su se oporavili, a jedini mali upitnik je kod Telebara koji je radi mehaničke ozljede preskočio Nedeljanec. Ima Besek i 'slatkih' briga, Nino Možanić se sve više ističe, stoga je i kandidat je za početi od prve minute.

- Nećemo odustati od toga da dajemo priliku mladim igračima, koji će nositi kvalitetu već sada, ali i u vremenima koja tek dolaze – ističe Besek, kojem je upravo rad i prepoznavanje mladih talenata bio glavni trenerski 'forte'.

Osim dobre igre, priželjkuje strateg Bumbara i lijepo vrijeme.

- Ja se nadam da će se i vrijeme malo posložiti, da dođe što veći broj ljudi, a utakmica će sigurno biti odlična – zaključuje Dražen Besek.

Novosti

DERBI KOLA Ptiček: Možemo ugroziti Polet; Brlek: Varteks s pravom pretendira na vrh

Derbi 8. kola 3. NL Sjever igra se u subotu u Svetom Martin na Muri, gdje Polet dočekuje Varteksa. Utakmica je prvotno najavljena za subotu, ali će se igrati u nedjelju, radi loših vremenskih uvjeta, i bolje prognoze u nedjelju. 


Derbi je to ne samo ovog kola, već i jedna od najvažnijih utakmica cijele jeseni, jer igraju druguoplasirani i trećeplasirani. Za razliku od prošle, pa i prošlih nekoliko godina, obrana Bumbara ove sezone djeluje vrlo dobro, da ne ureknemo, čak i odlično.

U užem tandemu su, ispred Banfića, iskusni Matija Katanec i Ivan Ptiček, koji je stigao ove sezone iz Bednje. Ptiček igra odlično cijele sezone, a prije dva tjedna izborio se i za Momčad kola. Istaknuo se 'Ptica' i protiv Nedeljanca, gdje su u vrlo teškoj utakmici uspjeli zadržati mrežu netaknutom.

- Bilo je jako teško za igrati, radi terena, što mislim da im je više pasalo njima. Pogotovo je teško igrati te utakmice gdje se samo nabija, ne možeš odigrati po podu i doći naprijed, ali uspjeli smo sačuvati mrežu. Ali bitno da smo mi pokazali da smo karakterna ekipa. Najvažniji je prolaz – istaknuo je Ivan Ptiček.

Ptiček: Prvenstvo je maraton, a ne sprint

I čini se da ovo nije pobjeda ove sezone, na mišiće.

- Istina, to je i stvar karaktera. Očito da nam je trener usadio polako da moramo igrati na rezultat. Igramo lijepo, ali i rezultat njie zanemariv, i to je to – skromno će Ptiček.

Čeka nas derbi s Poletom, a prethodio mu je neugodni poraz od Graničara.

- Ušli smo u dobru seriju, koja je prekinuta prošlog tjedna, kada smo izgubili. Ali nema veze, vjerujem da smo iz toga i naučili. Prvenstvo je maraton, a ne šprint. Bit će uspona i padova, a najvažnije jeda se znamo dići. Da se nakon poraza nešto nauči, ponekad je potrebno napraviti korak natrag, za dva naprijed – ističe pouzdani Ptiček.

Brlek: Varteks s pravom pretentira na vrh, moramo u subotu biti maksimalno koncentrirani

A i na drugoj strani je obrana Poleta vrlo dobra i čvrsta. U sredini obrane, ispred odličnog Jambresa su Mesarić i Fotak, a od ove sezone i mladi Varaždinac Leon Brlek. Brlek je lani igrao u Kustošiji, za juniore, gdje je stigao iz Varaždina, a od ljeta je u Poletu. Igra za juniore i seniore, a posljednjih nekoliko utakmica je i započeo od prve minute, da bi se na posljednjem susretu i upisao u strijelce te izborio i mjesto u momčadi kola.

- Evo vraćam se od ozljede, a čini se sam sad u dobrom ritmu. Zasad mi je super u ekipi, svi su odlični, dosta učim od njih. Što se tiče gola, našao se na pravom mjestu u pravo vrijeme. Ekipa je odlična, atmosfera je odlična, sigurno i zbog pobjeda, koje smo nanizali – ističe mladi stoper Leon Brlek, koji paralelno igra i za juniorsku i seniorsku ekipu. Ipak, kako se tek vraćao nakon ozljede, to mu je odlično došlo.

Što se tiče Poleta, od Varaždinaca su tamo trenutno iskusni Dino Jambres, stoper Marijan Fotak, bivši napadač Varteksa Mauro Benko. Od bivših Bumbara, ove sezone pojačao ih je i veznjak Danijel Vuković, naravno sve pod paskom Želimir Orehovca, iskusnog trenera koji također sudjeluje u radu stručnog stožera. I mladi Leon Brlek je pet godina proveo u Varteksu, gdje je naučio prve nogometne korake. Tada se još treniralo u Jalkovcu, a najviše pamti trenera Dejana Cara, koij je ostavio snažan dojam.

- Pa da, eto sada u subotu igram protiv kluba u kojem sam naučio prve nogometne korake, i imam neko pozitivno iščekivanje radi toga. Veselim se toj utakmici, ali koncentriran sam na svoju ekipu, i nadam se da ćemo na kraju slaviti – tvrdi mladi Brlek.

LEon Brlek5

Pozna i puno sadašnjih igrača Varteksa, igrao je s Hrženjakom, Možanićem, Havojićem, a ekipu Varteksa prilično cijeni.

- Pojačali su se ove sezone, doveli su cijeli niz odličnih igrača, dosta i mladih, i s pravom kandidiraju za visok plasman. Bit će nam konkurenti za vrh lige, sigurno. Ali moramo biti koncentrirani, fokusirani na naše ciljeve i dati svoj maksimum na terenu – ističe Brlek.

Ptiček: Dugo su godina u vrhu, ali vjerujem da im možemo poremetiti planove

Puno je još međusobnih veza, primjerice i prvotimci Varteksa, Glavica, Telebar, Mihalinec, igrali su u Poletu. A naš Ivan Ptiček je s jednim od najopasnijih igrača Nino Pataftom igrao u Međimurju. I ove sezone nastavlja golgeterski niz, zabio je čak 13 golova, u sedam kola.

- Da, dobro se poznamo, a igrao sam i jednu prijateljsku utakmicu, ide ga i gol u zadnje vrijeme. Odličan je igrač, ali to će biti veća motivacija za nas, da budemo koncentrirani, i da spriječimo sve njihove opasne igrače, na samo Pataftu – smatra stoper Varteksa.

Što se tiče motivacije, nje u redovima Varteksa ne nedostaje, posebno kada se zna da već neko vrijeme Bumbari nisu slavili protiv Poleta.

- Znamo ih kao prijatelje, kao suigrače iz proteklih dana, dobro se poznamo, i mi znamo njih, i oni znaju nas. Dugo godina su u vrhu, imaju stoga i taj pobjednički mentalitet. Vjerujem da smo ekipa koja može doći tamo i poremetiti njihove planove. Sigurno će biti dobra i neizvjesna utakmica i za gledatelje, doći će puno i naših navijača, bit će to pravi derbi – zaključuje Ivan Ptiček.

Novosti

NEDELJANEC Varteks slavio ranim golom Možanića, u odličnoj 'kišnoj' utakmici

Jedini pogodak na utakmici pao je na samom početku utakmice, a na kraju veliki pljesak za obje ekipe.


Varteks se plasirao u polufinale kupa na teškom gostovanju u Nedeljancu, a utakmicu su obilježili vrlo teški vremenski uvjeti, stalna kiša i teren natopljen vodom.

Domaćini su se potrudili oko organizacije noćne utakmice pod reflektorima, ali snažna kiša koja je tek malo posustala u drugom poluvremenu uzrokovala je nešto manju posjetu. Ipak, to nije omelo igrače obje ekipe koji su odigrali odličnu utakmicu.

Varteks je bio papirnati favorit, a uoči utakmice dogodila se nenadana promjena u igračkom kadru. Umjesto Telebara, koji je na posljednjem treningu zaradio udarac i za kojeg se mislilo da će moći igrati pa je već bio u zapisniku, u sastav je uletio Nino Možanić. Radi se o 18-godišnjaku koji je stigao ovog ljeta iz NK Varaždina i koji se sve više nameće treneru Beseku, a upravo je mladi Možanić već u 4. minuti doveo Bumbare u vodstvo. Opalio je izvana, a lopta je Mrmiću nespretno skliznula kroz ruke i otišla u gol.

Rani šok za domaćina, koji je dan prije utakmice doživio još jedan šok odlaskom Gordana Golika s klupe, zbog razilaženja s upravom kluba, tako da je susret vodio kapetan Petar Rog, koji s klupe, nije ulazio u igru, za ovaj susret.

Nedeljanec je imao i dosta drugih aduta u igri, a ponajprije su opasni bili bivši Varteksovci, Luka Modrić, koji je svojim prodorima i dugim loptama često prijetio te sjajni strijelac Tomislav Medved. Nakon početnog šoka Nedeljanec se pribrao i parirao Varteksu na terenu, ali bez većih prigoda. Do poluvremena se rezultat nije mijenjao, a obrane obje ekipe bile su na visini zadatka, kiši unatoč.

U nastavku Nedeljanec pokušava još nešto više pritisnuti, a najbliže golu stigli su u 55. minuti, kada Medved odlično puca izvana, ali odlični Banfić krajnjim naporom zaustavlja put lopti u gol.

Bilo je još situacija u kojima su Nedeljančani priprijetili, ali obrana Bumbara bila je sigurna. U posljednjih desetak minuta Varteks je u tri navrata opasno prijetio, ali Mrmić je bio siguran. Na kraju zasluženi pljesak za jedne i druge igrače.

- I mi i Varteks smo tehnički potkovane ekipe, volimo igrati pa je i jednima i drugima teren bio otegotna okolnost, bilo je bitno prilagoditi se, pokazati htijenje. Mislim da smo zaslužili više, dogodio nam se taj rani nesretni gol. Teško se nakon toga vratiti po ovakvom terenu i protiv ovakvog protivnika - kazao je Petar Rog, v.d. trener Nedeljanca, koji će u subotu u derbiju kola Elitne Županijske lige dočekati Bednju.

Vrijedi napomenuti da je utakmica bila fer i korektna, igrači obje ekipe se jako dobro poznaju, tako da je susret završio s tek jednim žutim kartonom.

- Teška utakmica, moramo čestitati jedni drugima, ne bih rekao da je ovo bila nogometna utakmica. Čestitam i domaćinu, pohvale za odličnu igru, bili su na visini zadatka i cijela utakmica je bila u neizvjesnosti. Sretno smo došli do gola, ali dečki su bili ozbiljni, na nivou, na čemu im čestitam. Za nas je najvažnije da smo prošli, možemo se sada okrenuti prvenstvu. Šteta za ovo vrijeme, jer nije moglo doći više publike, ali protiv toga se ne može - istaknuo je Dražen Besek, trener Varteksa.

U ostalim utakmicama četvrtfinala kupa Bednja je očekivano slavila protiv Nove Vesi Ecoagro s čak 7:1, Novi Marof je nakon penala bio bolji na gostovanju kod Ivančice, a Podravina kod Jalžabeta. Susret u Jalžabetu je završio rezultatom 2:2, s po dva gola Luka Vagjunca s jedne i Svena Goluba s druge strane. Jalžabečani su imali vodstvo dva puta, i penal za prolaz, no na kraju je Podravina slavila rezultatom 5:4 nakon izvođenja penala.

Varteks će tako u polufinalu kupa igrati upravo s Podravinom, a igrat će se dva susreta, i to na proljeće. U subotu Varteks čeka novo ligaško iskušenje, gostovanje kod Poleta u Svetom Martinu na Muri.

Nedeljanec – Varteks 0:1 (0:1)

Nedeljanec, stadion u Nedeljancu. Gledatelja: 280. Glavni sudac: Ivan Slunjski (Varaždin), Marko Stolnik (Varaždin) i Dražen Hrastić (Križanec).

Strijelac: 0:1 Možanić (4).

Nedeljanec – Mrmić, Belaj, Škvarić (od 69. Đunđek), Blaguški, Šestak, Žganec (od 76. Vincek), Modrić, Žmegač, Hanžek (od 86. Bistrović), Glavaš (od 76. Šurbek), Medved. Trener: Petar Rog.

Varteks – Banfić, Ptiček, Katanec, Matova, Mihalinec (od 90+1 Hrastić), Možanić (od 61. Lukačić), Kukec, Kovačec, Havojić, Kanceljak (od 90+3 Hrženjak), Glavica (od 61. Renan). Trener: Dražen Besek.

{gallery}Zupanijski kup Nedeljanec_Varteks 02_10_2024{/gallery}

Tracon Electric
Škola nogometa

REPREZENTATIVKA Ella Golubič - Djevojka posebne energije i zrelosti, buduća zvijezda

Varteks ima reprezentativku, a Ella Golubič ne samo da je opravdala poziv, nego ubilježila i dva gola u 'kockastom dresu'.

Vijest da je igračica Vartreksa pozvana u U15 reprezentaciju je iznenadila samo one koji nedovoljno poznaju rad u omladinskom pogonu kluba. Posebice se to ondosi na pionirke, po rezultatima najuspješniju selekciju u klubu. Nitko naime nema 100 postotnu bodovnu uspješnost.

U svemu neobična, a zapravo tako obična. Opis je koji bi mogli reći za reprezetnativku Ellu Golubič. Vjerojatno dio tajne leži i u imenu, jer je od malih nogu morala objašnjavati da je Ella, s dva slova l, i da prezime završava s 'tvrdim' č.

Ella Golubič je zapravo prava obična djevojka, iz Naktrižovljana, malom mjestu na bregu, u općini Cestica. A upravo u cestičkog 'Grabi' je i započela prve nogometne korake. Igrajla je prvo u matičnom Nogometnom centru Cestica, gdje su joj trenerti bili Tomislav Hrnčić i Alen Vori.

Nakon par godina početkom 2022., preselila je u Varteks, a cure je tada preuzeo Marko Trojak. Malo po malo, uspinjale su se na ljestvici, a usput su stizali i pozivi za selekcije, kampove. I prošlog tjedna konačno i prava, U15 'repka', i odigravanje međunarodnih utakmica, na Uefa razvojnom turniru u Velikoj Gorici, gdje su, uz Hrvatsku, sudjelovali još i Poljska, Wales i Slovenija.

ella golubic repka4Foto: Drago Sopta / HNS

Ella Golubič; Poseban je osjećaj slušati himnu s rukom na srcu

- Ma poseban je osjećaj, slušati himnu, igrati za Hrvatsku, baš te nekako stišće oko srca. To je stvarno posebno, nemam riječi – istaknula je Ella Golubič.

I to ne samo da je sudjelovala, nego je igrala u sve tri utakmice, u svakoj po jedno poluvrijeme, a protiv Walesa i Slovenije je i započela susret, i igračicama iz 'Dežele' i zabila dva gola.

- Iskreno, nisam očekivala dvije utakmice u prvih 11, sve to me iznenadilo. Što se tiče turnira, Poljakinje su ipak bile malo bolje, ali smo u druge dvije utakmice ipak pokazale da možemo i znamo – kazala je Varteksova reprezentativka.

Osim minimalnog poraza od Poljske, ostvarile su djevojke pobjede protiv Slovenije, s čak 11:0, te protiv Walesa 3:0. Ellini dojmovi su odlični.

ella golubic repka7Foto: Drago Sopta / HNS

- Puno je to snažniji intenzitet, to su sve vrhunske igračice, tako da mi je trebalo malo vremena da se priviknem. I treninzi i utakmice su puno snažnije, treneri i sve je nekako strože i discipliniranije. Ali vidjela sam da sam tu negdje, i zaigrala prilično slobodno – ističe Ella.

Trojak: Ella je moja desna ruka na terenu, rijetko kada srećeš tako zrelu osobu s 14 godina

Igrala je na poziciji napadača i krila, i ostavila odličan dojam. Iduće godine kreću i kvalifikacije za prvenstva, U16 je pred vratima.

- Sad su trenutno samo razvojni turniri, da vide kako koja igračica igra i trenira, a onda kasnije tek idu kvalifikacije. Ma ne razmišljam o tome, iako bi naravno bilo lijepo igrati na velikim natjecanjima – smatra Bumbarica Ella, za čiji razvoj zasluge svakako ima i trener Marko Trojak, ujedno i voditelj Škole nogometa NK Varteksa.

- Ella je u potpunosti zaslužila reprezentativni poziv, sa 14 godina igrati sa takvom zrelošću, vizijom i razumijevanjem igre, nešto što se ne viđa često. Ona je moja desna ruka na terenu, igračica koja je zadužena da se moja riječ provodi na terenu – ističe Trojak.

Na tribinama stadiona u Gorici pratili su ju mama Mihaela i tata Sašo. Tu je i mlađa sestra Enola, koja se također počela 'loptati' u Varteksu.

- Oni su mi najveća podrška, posebno sam sretna radi njih – ističe Ella.

Stipendijski ugovori 2024 22

'Jedva čekam novu sezonuu dresu Varteksa, nadam se i novim kvalifikacijama'

A poziv za Ellu nije stigao slučajno, iako je Varteks drugoligaš, igre pionirske selekcije Varteksa su ostavile trag. U prvoj sezoni, dok se ekipa tek slagala, jedva su spajali kraj s krajem, a u drugoj pomeli konkurenciju – 13 utakmica i 13 pobjeda. Sezonu su pionirke završile bez primljenog pogotka, a na kraju ligaškog dijela natjecanja su igrale i kvalifikacije za Prvu ligu. Bio bi to senzacionalan uspjeh za 'mali' Varteks, ali nisu uspjele protiv Slavonije.

- Pa dobro, bile su cure ipak bolje, ali nadam se da ćemo imati i ove godine priliku, nadam se da ćemo biti bolje na kraju sezone – ističe Ella.

Zanimljivo, pionirska ekipa, do kvalifikacija nije primila niti pogotka, iako nema stalnu vratarku, nego se cure – mijenjaju.

- Haha, ove godine imamo golmanicu, priključila nam se jedna cura iz mlađih kategorija – kazuje nam Ella, koja je i ove godine pionirka.

A nova sezona počinje za par tjedana, utakmicom protiv Sigeta. Ova će joj godina biti i posebna, jer završava osmogodišnje školovanje, i sprema se za nastavak. Vidi se najviše u Gimnaziji, ali uz 'sportski' program, da može nastaviti trenirati. Od svibnja ima i svoj prvi, stipendijski ugovor s Varteksom.

- Zasad mi je tu odlično, jedva čekam da počne sezona, a gdje se vidim jednog dana u nogometu, zasad neznam – zaključuje Ella.

- Želim da još više vjeruje u sebe i svoju kvalitetu te da u situacijama stresa preuzme odgovornost i ona bude ta koja će tražit loptu i rijesavat utakmice. Siguran sam da će završiti u najboljim hrvatskim klubovima usudio bi se reći i klubovima europskih okvira al drago mi je da je cijela priča počela u našem Varteksu – poručio je trener Trojak.

Još i danas, na stranicama saveza piše Ella Golubić. Nema veze, oprostit ćemo im, za par godina će svi jako dobro znati da se Ella Golubič piše sa slobom č. Neovisno čime se u životu ova neobično-obična djevojka bavila.

Predstavljanje dresa rev 31

 

 

 

Škola nogometa

IMAMO REPREZENTATIVKU! Ella Golubič dobila poziv za U15 reprezentaciju!

Kapetanica pionirske selekcije Varteksa bit će dio 'repke' na turniru u Ivanić Gradu


Varteks ima reprezentativku! Vijest je to koja se samo čekala, s ozbirom da odličan rad u ženskim kategorijama u Varteksu.

Radio se o pionirki Elli Golubič, koja je sa svojom ekipom ove sezone uvjerljivo osovjila naslov u svojoj ligi, nakon što su samo godinu dana ranije bile posljednje. Sezonu su završile s 13 pobjeda iz 13 utakmica, uz gol razliku 64:1.

Ekipa je to koju vodi Marko Trojak, a njegov rad, kao i rad djevojčica nagrađeni su sjajnim rezultatima.

Čak pet igračica iz selekcija pozvano je tijekom sezone na zimski kamp u Poreču, a sada je Ella Golubič dobila i pravi poziv, za dolazak u Veliku Goricu na okupljanje U15 'repke', koja će igrati tzv. Uefa razvojni turnir, i tri utakmice, protiv Poljske (24.08.), Walesa (27.08.) i Slovenije (29.08.). Turnir će se igrati u Ivanić Gradu, a ovo je velika stvar za Varteks.

Ella je inače kapetanica pionirske ekipe, prve nogometne korake naučila je u Cestici, a posljednje dvije godine je 'Bumbarica'. Nedavno je i potpisala svoj prvi stipendijski ugovor u Varteksom.

Napomenimo da uz pionirke, u Varteksu djeluje i kadetska selekcija, a već ove sezone stigle su ove dvije selekcije nadomak Prve lige, ali ih je u kvalifikacijama zaustavila požeška Slavonija.

 

Škola nogometa

VELIKO TRENERSKO POJAČANJE U Školu nogometa dolazi Branko Lađević, dokazano trenersko ime

Nastavljamo s prinovama, ali ovaj puta u stručnom dijelu.


U rad škole nogometa uključuje se nekadašnji igrač Varteksa, i trener s 20-ak godina iskustva, nositelj UEFA pro trenerske licence, Branko Lađević.

Lađević je osoba s velikim trenerskim iskustvom, vodio je kao pomoćnik ili glavni trener preko 300 utakmica u HNL-u!

Oni stariji pratitelji nogometa sjećaju se Branka iz prvih sezona Varteksa u prvoj ligi, gdje je bio jedan od najvažnijih kotačića u sjajnoj Ivankovićevoj ekipi, koja je pobjeđivala i Dinamo i Hajduk. Nikad u prvom planu, uvijek u drugom, ali je kao polušpica, odnosno 'lažna devetka', prije nego je taj pojam bio izumljen, bio sjajan. U Varteks je stigao iz Šibenika, a igrao je i u brojnim drugim klubovima, Sloveniji, Austriji, a praktički sve donedavno i aktivno u nižim ligama.

Trenersku karijeru je započeo u Varteksu, po prilici kada i cijela plejada bivših igrača Varteksa koji su se opraštali od igračke karijere. Najveći dio karijere proveo je uz Samira Toplaka, kojem je bio i više od pomoćnika, u Varteksu, Cibaliji, Gorici, Lokomotivi, Kustošiji, Zelini, a najuspješnija im je bila suradnja u Inter Zaprešiću.

Bio je i trener u brojnim drugim klubovima, kao i županijski instruktor regije i član stožera U-18 reprezentacije Hrvatske. Svojim iskustvom, energijom i metodologijom rada zasigurno će pridonijet na kvaliteti razvijanja stručnih i odgojnih segmenata mladih Varteksovih nada.

- Moram naglasiti da sam jako zadovoljan zbog dolaska trenera Lađevića u našu Školu nogometa. Drago mi je da je prepoznao naše ambicije i planove za razvoj mladih igrača. Mislim da je kombinacija mladih izrazito talentiranih i starijih iskusnijih trenera koje imamo u ŠN dobitna formula za naše mlađe igrače i igračice. Dolaskom trenera Beseka u seniorsku momčad i trenera Lađevića u ŠN pokazali smo jasne ciljeve i smjernice kao klub u kojem smjeru želimo ići - riječi su voditelja ŠN Marka Trojaka .

Lađa, dobrodošao nam i sretno!

 

FOTO: Regionalni tjednik.

Exabyte

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 98 170 9918
[email protected]

FACEBOOK

cc