Mauro Benko najavio predstojeće utakmice: 'U ligi nema slabe momčadi'

Varteks će sutra na SC Sloboda odigrati utakmicu osmine finala županijskog Kupa protiv Slobode Varaždin (16:30 sati), dok u nedjelju, 12. rujna 2021., Bumbari na Slobodi dočekuju NK Koprivnicu (17 sati).

Benko mlađi sjajno je ušao u novu sezonu. S tri pogotka (2 u kupu i 1 u prvenstvu), odmah je pokazao sjajnu formu, killerski instinkt te snalažljivost u 16-ercu.

- Došao sam u sredinu u koju sam brzo prihvaćen i zadovoljan sam dosadašnjim radom i odnosom ekipe, trenerskog osoblja i kluba. Trener me odmah upoznao sa svojim radom i brzo uklopio u ostatak ekipe koju većinom poznajem tako da nisam imao problema s prilagodbom – kazao je Mauro.

Zadovoljan je svojim igrama i jako motiviran.

- Svaki put kad dobijem priliku igrati želim dati svoj maksimum na terenu, ostaviti neki trag na utakmici i tako pomoći ekipi. Zadovoljan sam svojim igrama do sada, ali ima još puno mjesta za napredak i motiviran sam pokazati iz utakmice u utakmicu sve više i više – istaknuo je te detaljnije opisao svoju poziciju na terenu:

- Moja pozicija koju igram ponajviše je desno krilo, ali mogu igrati i lijevo te pokriti poziciju ofenzivnog veznog i špicu. Koju god poziciju igram dajem sve od sebe i nastojim učiti kako biti bolji, opasniji na njoj. Imam sreću da je moj tata prošao tu cijelu školu i imam pomoć iz prve ruke. Uvijek primijeti nedostatke u mojoj igri i želi mi svojim iskustvom pomoći da brže i bolje napredujem, bilo da se radi o kretnji, pozicioniranju, udarcu, suradnji sa suigračem… - objasnio je Mauro Benko te dodao:

- Osobno sam uvijek ambiciozan i isto poput kluba ciljam na sami vrh tablice. U ligi nema slabe momčadi, veselim se svakoj utakmici i spreman sam se “potući” sa svojom ekipom za pobjedu svaku utakmicu – zaključio je. 

 

 

 

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 95 5226 566
[email protected]

FACEBOOK

cc