Vratar Kanižaj pred Rudar: 'Vjerujem u nastavak pobjedničkog niza'

Prvi vratar Varteksa i igrač koji je došao u klub u ljetnom prijelaznom roku, Domagoj Kanižaj, najavio je utakmicu protiv Rudara iz Murskog Središća.

Za početak osvrnuo se na dolazak ekipu te četiri utakmice koje je proveo između vratnica, redom u prvenstvenim utakmicama.

- Odlično sam se snašao u klubu, ekipa me jako brzo prihvatila i nije bilo problema s prilagodbom. Jako sam zadovoljan odnosima u ekipi i radom stručnog stožera i kluba te sam sretan što svojim dolaskom u Varteks mogu puno napredovati. Također, velika podrška na terenu su i naši vjerni navijači White Stonesi koji žive uz klub i poseban je osjećaj igrati pred takvom publikom. Mislim da možemo biti zadovoljni početkom sezone jer u svakoj utakmici smo izgledali dobro na terenu. U prve dvije utakmice nas je malo mučila realizacija, no čini se kako je to iza nas te da se trud i rad na treningu počinju isplaćivati kroz rezultate – istaknuo je vratar Bumbara.

Domagoju je ovo prva trećeligaška sezona i vide mjesta za napredak.

- Mogu reći da sam zadovoljan svojim igrama na početku sezone, no ima tu još puno mjesta za napredak. S obzirom da mi je ovo prva trećeligaška sezona, jako sam motiviran i želim se dokazati na ovoj razini te svakom utakmicom i svakim treningom pokazati napredak. Liga je kvalitetna i nema slabe momčadi protiv koje se mogu unaprijed upisati bodovi, a mi idemo korak po korak i spremni smo u svakoj utakmici dati svoj maksimum i uvijek igrati na pobjedu – kazao je.

Naglašava jako dobru vezu koju postiže sa zadnjom, obrambenom linijom u kojoj su najčešće Režić i Vitković te kao bekovi Radić, Lukan i Tomašković...

- Momčad se diže iz utakmice u utakmicu i na treninzima se najbolje vidi koliko smo gladni pobjeda te mislim da najbolje od nas tek slijedi. Obrambena linija je spoj mladosti i iskustva te se odlično nadopunjava, a meni nije bilo teško uklopiti se u obrambenu liniju uz tako kvalitetne suigrače te stvarno dobro funkcioniramo u tom segmentu igre. Ključ svake uspješne ekipe je čvrsta, dobra obrana, a za naš odlični obrambeni učinak je zaslužna cijela ekipa jer uz obrambenu liniju u svakoj utakmici svoj doprinos su dali i vezni igrači i napadači – naglasio je Kanižaj.

Za kraj, osvrnuo se na sljedećeg suparnika, međimurski Rudar.

- Rudar ima mladu ekipu dosta izmijenjenu u odnosu na prošlu sezonu. Gostovanje u Murskom Središću je uvijek neugodno i ekipa Rudara će se sigurno htjeti odužiti navijačima za teški poraz u prošlom kolu. No mi smo spremni za utakmicu i idemo na pobjedu te vjerujem da ćemo razveseliti naše navijače, nastaviti pobjednički niz i upisati nova 3 boda – kazao je Kanižaj.

Varteks utakmicu protiv Rudara igra u Murskom Središću, u subotu, 18. rujna od 16 sati. Varteks se nalazi na petom mjestu 3.HNL Sjever sa sedam bodova, a Rudar na pretposljednjem 11. mjestu s jednim bodom.

 

 

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 95 5226 566
[email protected]

FACEBOOK

cc