Osakaćeni ozljedama i kartonima Bumbari idu u Ludbreg: 'Bodovi koje imamo naša su realnost'

Trener Varteksa Želimir Orehovec najavio je treće uzastopno gostovanje koje je na rasporedu u subotu, 13. studenog 2021. u Ludbregu kod Podravine. Susret počinje u 13:30 sati.

Osvrnuo se na stanje u momčadi. Ekipa je protkana ozljedama i kartonima te je Orehovec najavio da će skupiti sve raspoložive snage koje ima za dvoboj s Podravinom.

- Uključit ćemo juniore koje do sada nismo. Situacija nije dobra jer će nam zbog navedenog faliti mnogo prvotimaca. Za razliku od prošlog susreta protiv Mladosti, neće biti Antoleka, Kosa, Tomaškovića i Rožmarića. Leon Benko zbog bolesti neće zaigrati do kraja polusezone, to je sigurno. Probat ćemo napraviti isto što i u Ždralovima, gdje smo bili bez 'polovice' momčadi, a izvukli smo pozitivni rezultat uz vrlo dobru igru. Želimo odigrati hrabro, a protiv više sile ne možemo – rekao je Orehovec.

Komentirao je dosadašnjih 12 odigranih kola u 3.HNL Sjever.

- Dobro smo krenuli prvih osam kola. Često nam se ponavlja situacija kada mlađi igrači odu na fakultet pa su preko tjedna bez treninga. U redu, zaredala se i slabija forma, bilo je i vrlo teških protivnika. Osim Papuka kada smo primili šest golova, s ostalim utakmicama ne mogu biti nezadovoljan. Doduše, u gotovo svakoj utakmici imali smo problema s ozljedama, ponekad su nas zakinuli i suci. Imamo 15 bodova dva kola prije kraja jesenskog dijela, a prošle sezone na kraju jeseni imali smo 17. Tako da imamo još prilike za šest bodova više od trenutnog stanja i trudit ćemo se ostvariti. To je naša realnost.

Spomenuo je i 'domaći teren'.

- Moram spomenuti jednu stvar. Na Slobodi smo osvojili samo tri boda. To nama, nažalost, nije domaćinski teren u pravom smislu riječi jer mi tamo dolazimo svaka dva, odnosno sad će čak biti i četiri tjedna, odigrati utakmicu. Ipak, s tim problemima živimo četiri godine, koliko sam gotovo na čelu prve momčadi. Na kraju, mogu reći da je uz jednu-dvije iznimke, odigrano sve u okvirima, smatram da nismo podbacili, ali ni napravili veliki rezultat – zaključio je trener Bumbara.

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 95 5226 566
[email protected]

FACEBOOK

cc