Kapetan Kukec pred kraj sezone: 'Nedostajalo je svježine, najviše žalim za Kupom'

ZAVRŠNICA PRVENSTVA

Varteks u subotu, 12. lipnja, od 18 sati na SC Sloboda igra posljednju prvenstvu utakmicu ovu sezone protiv Virovitice.

Susret je najavio kapetan Varteksa i igrač koji je ove sezone vukao momčad svim snagama. Nastupao je u svim utakmicama, osim kada je izostao zbog kartona.

Iza momčadi je teških mjesec dana, nakupilo se preko 8 utakmica u nešto više od tri tjedna, a sada dolazi sama završnica sezone.

- Da, ja sam jedan od rijetkih koji je odigrao sve minute u zadnjih mjesec dana i mogu reći da osjećam jako velik umor jer uz utakmice koje sam odigrao paralelno završavam treću godinu na Kineziološkom fakultetu i u zadnjih mjesec dana stvarno nisam imao dan za odmor jer sam svaki slobodan trenutak koristio za vježbanje normi iz plivanja i gimnastike. Mislim da je ovaj gust raspored jako utjecao na naše rezultate jer nas je većina imala nedavno koronu i jednostavno nam je trebalo par utakmica da ponovno uhvatimo ritam. Zbog prenatrpanog rasporeda neki su se ozlijedili i zbog toga zadnjih 9 utakmica nismo odigrali ni jednu utakmicu u punom sastavu – rekao je Kukec.

Ipak, posljednje dvije prvenstvene utakmice, osim pobjeda, osjetila se i dobra igra, rastrčanost, kombinatorika, golovi...

- Posljednje dvije utakmice smo pokazali da ima u nama još baruta i pobjedama smo opet podigli ionako dobru atmosferu u ekipi i zato nam je jako važno da pobijedimo protiv Virovitice. Želimo sezonu okončati na najbolji mogući način kako bi sretni otišli na zasluženi odmor. Posebno bih izdvojio zadnje gostovanje u Murskom Središću gdje smo uvijek neugodni Rudar nadigrali u svim segmentima igre i mogu reći da mi je to osobno jedna od najdražih pobjeda ove sezone – istaknuo je.

Osvrt na proljetni dio sezone.

- Ovu polusezonu ocijenio bih s dobrom trojkom. Izgubili smo na zimu dva vrlo važna igrača - Golubara i Šoštarića. To se je osjetilo u utakmicama. Bili smo jako pomlađeni na proljeće i u nekim susretima nedostajalo je iskustvo da izvučemo koji bod više, ali najveći utjecaj na rezultate imala je naša izolacija nakon koje nas je prenatrpani raspored doslovno pregazio. Najviše u sezoni žalim za tim polufinalom županijskog Kupa gdje mislim da Podravina nije bolje ekipa od nas, ali jednostavno nije bilo svježine, neki igrači su igrali ozlijeđeni, stiskali su zube, mnogi dečki nisu ni trenirali nego su se između utakmica samo krpali i smatram da nismo mogli pokazat naše pravo lice – naglasio je kapetan Bumbara.

Na kraju, Varteks ima jednu od najmlađih momčadi u 3. HNL Sjever.

- Ekipa je jako mlada, negdje sam pročitao da je samo Đurđevac mlađi od nas. Unatoč tome dečki su pokazali da se na njih može računati i da bi u budućnosti trebali imati važne uloge u momčadi. Tu bih posebno istaknuo Lukana, Dvanajščaka, Keču i Novka kojima je to bila prva seniorska sezona u karijeri! Na njima je da dalje treniraju, slušaju trenera, nas starije i mislim da ćemo navijačima pružati zajedno još mnogo lijepih trenutaka – kazao je Kukec.

Kraj je sezone - nakon subote slijedi nešto duži odmor.

- Plan za ljeto je dobro, dobro se odmoriti, resetirati glave, krenut zdravi i poletni u ljetne pripreme koje bi, kako je šef zamislio, trebale početi oko 17. srpnja. Nadam se da ćemo kao ekipa ostati na okupu, koliko znam u planu su i neka pojačanja za narednu sezonu, tako da ćemo iduće sezone ponovno biti tvrd orah svima u ligi. Samo da nas zaobiđu nove izolacije i da se konačno navijači vrati gdje im je i mjesto – zaključio je Kukec.

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 95 5226 566
[email protected]

FACEBOOK

cc