Varteks u finalu županijskog Kupa prvi put u svojoj povijesti!

Bumbari su jučer, 25. svibnja, igrali uzvratnu utakmicu polufinala Kupa ŽNS Varaždin protiv Drave-Ajax. Od protivnika iz Svetog Đurđa bili su bolji sa 7:0 te se tako sa sveukupnih 8:0 plasirali u finale Kupa, prvo u svojoj 11-godišnjoj povijesti.

Susret je počeo s pola sata odgode zbog strašne oluje i tuče koja se spustila na varaždinske područje. Teren je bio iznimno težak za igru, ali se uspio i djelomično 'oporaviti'.

Narančasto-plavi su od početka susreta nagovijestili da je prva utakmica zaboravljena i da se ponovno ide po pobjedu. Tako je prvu priliku nakon pola minute igre imao Leon Benko koji s vrha 16-erca puca malo pored gola. Nastavile su se nizati prilike za Varteks, gađale su se prečke, pucalo se pored vrata, a neke lopte obranio je i protivnički golman.

Otvorilo se u 33. minuti kada Rok Horaček puca s 20 metara, lopta malo dodiruje protivničkog igrača i pogađa sam kut gola za 1:0. I onda se otvorilo. Do kraja poluvremena još pogađaju Leon Benko i Dino Premužić pa se na poluvrijeme odlazi s 3:0.

Podrška dolazi i s tribina, White Stonesi razvijaju transparent 'Varteks zauvijek' te je sad vrlo jasno da će Varteks prvi put u svojoj povijesti igrati pretkolo Hrvatskog kupa sljedeće sezone.

U drugom poluvremenu nastavlja se gdje se stalo u prvom. Već u 50. minuti u strijelce se upisuje Mauro Benko, a pet minuta kasnije, tek što je ušao, i Luka Bebek. Jedan od 'senatora' – Ivan Režić – pogađa mrežu za 6:0 u 75. minuti, a rezultat zaključuje Ivan Sabljić u 78. minuti.

Varteks će u finalu županijskog Kupa igrati za dva tjedna protiv Bednje iz Beletinca. Koji će teren biti domaćin finala još nije određeno.

KONTAKTIRAJTE NAS

NK Varteks Varaždin
Zagrebačka 94 42000 Varaždin

Mob: +385 95 5226 566
[email protected]

FACEBOOK

cc